До Туреччини виїхали близько 20 тисяч українців

До Туреччини виїхали близько 20 тисяч українців

Укрінформ
З України до Турецької Республіки виїхали близько 20 тисяч осіб - такі дані стали відомі після зустрічі Мустафи Джемілєва з Президентом Ердоганом.

Як передає Укрінформ, про це лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв повідомив у Фейсбуці за результатами зустрічі із Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Сторони обговорили питання підтримки України, ситуацію в тимчасово окупованому Криму, у тому числі щодо загроз для кримськотатарського народу від агресора, питання захисту та допомоги громадянам України, які за час війни в Україні були вимушені виїхати до Туреччини.

Так, за попередніми даними турецької сторони, до країни виїхали близько 20 тисяч громадян України.

Джемілєв подякував Ердогану за незмінну позицію підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом.

«До речі, недостатня реакція світової спільноти на окупацію росією Кримського півострова у 2014 році призвела до нинішньої агресії росії проти України», - йдеться у повідомленні.

За словами Ердогана, на церемонії відкриття Анталійського дипломатичного форуму, «нинішньої російської агресії проти України можна було запобігти, якби дипломатичні інструменти раніше застосовувалися більш дієво».

Як повідомляв Укрінформ, в Анталії проходить дипломатичний форум, який об’єднує керівників держав та урядів, міністрів, міжнародних організацій, експертів, лідерів думок для пошуку спільних рішень та відповідей на виклики сьогодення. Війна, розв’язана росією проти України, одна з головних тем зустрічі.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-