КС росії вигнали з Конференції європейських конституційних судів

КС росії вигнали з Конференції європейських конституційних судів

Укрінформ
КС росії втратив членство у Конференції європейських конституційних судів

Про це повідомила у Телеграмі уповноважена Верховної Ради у Конституційному Суді Ольга Совгиря.

“Конституційний суд росії ухвалив рішення про вихід з Конференції європейських конституційних судів у зв'язку із ініціативою КЄКС про виключення суду з організації”, - написала вона.

Як зазначила Совгиря, конституційний суд росії звинуватив КЄКС “у спотвореному розумінні ролі і призначення органів конституційного правосуддя”.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Конституційний Суд України виступив з ініціативою припинити членство конституційних судів Росії та Білорусі в КЄКС.

Цю позицію підтримали президенти конституційних судів Австрії, Бельгії, Естонії, Латвії, Литви, Словаччини, Чехії.

Окрім того, президенти конституційних судів Латвії, Литви та Естонії внесли пропозицію виключити голову КС росії Валерія Зорькіна з числа ключових доповідачів на 5-му конгресі Всесвітньої конференції конституційного правосуддя, що має відбутися 4-7 жовтня.

КЄКС - організація, що існує з 1972 р., об‘єднує конституційні суди 37 європейських держав. Діяльність спрямована на обмін досвідом в галузі конституційного правосуддя, забезпечення незалежності конституційних судів.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-