В Естонії припинили трансляцію телеканалу РБК через російську військову пропаганду

В Естонії припинили трансляцію телеканалу РБК через російську військову пропаганду

Укрінформ
Telia Eesti став першим естонським оператором зв'язку, який з власної ініціативи припинив трансляцію телеканалу РБК із російською військовою пропагандою.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє видання Forte.

Зазначається, що раніше канал РБК цілодобово транслював економічні новини, але останні кілька днів зосередився на виправданні військових дій російської армії в Україні. Зокрема, він транслює усі пресконференції російського міністерства оборони.

Прессекретар Telia Eesti Райго Нойдорф розповів Forte, що РБК, найімовірніше, потрапить під ті самі обмеження, що й телеканали, ретрансляція яких була заборонена 24 лютого Департаментом захисту прав споживачів та технічного нагляду (TTJA).

На сьогодні постановою TTJA від 24 лютого в Естонії заборонено ретрансляцію російських телеканалів "РТР Планета", "НТВ Мир" та "НТВ Мир Балтика", "Росія 24", "Білорусь 24" та TV Centre International (TVCI).

Департамент пояснював це тим, що дані канали транслювали "промову або частину промови президента росії в контексті розпалювання ненависті до українців та виправдання порушень міжнародного права та військової агресії". Відповідно, ці трансляції є загрозою громадській та національній безпеці.

При цьому до постанови TTJA телеканал РБК (rbc.ru) не потрапив. У департаменті повідомили, що зараз аналізують вміст каналу. Також фахівці активно моніторять інші російськомовні канали.

Водночас в Естонії за указом Бюро даних з відмивання грошей були закриті "Первый канал", 5TV (Petersburg - Channel Five), CTC Media, REN TV та "Канал 78", "Дом кино", "Дом кино Премиум", "Музика Первого", "Время", "Телекафе", "Бобер", "О!", "Поехали!", "Победа", "Катюша" та "Карусель". Це пов'язано з тим, що вони контролюються банком "Росія", що знаходиться під санкціями ЄС.

При цьому видання Forte зазначає, що державні органи країни досі не обмежили поширення контенту російських ЗМІ на території Естонії в Інтернеті.

Як повідомлялося, 24 лютого президент путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти країни-агресора до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Telekanal RBK vahendas Venemaa kaitseministeeriumi pressikonverentse

Фото: AIVAR PAU

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-