Мовлення з РФ припиняють великі німецькі телекомпанії

Мовлення з РФ припиняють великі німецькі телекомпанії

Укрінформ
Головні громадсько-правові телеканали Німеччини - ARD і ZDF - призупиняють мовлення з РФ на тлі цензури та небезпеки отримання тюремних строків за розповсюдження правдивої інформації.

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» (RSF) висловлює занепокоєння таким розвитком подій, повідомляє Укрінформ.

«Повідомлення ARD і ZDF про те, що вони наразі призупинять свої репортажі з Росії, викликало розуміння, але також занепокоєння. На тлі відкритої цензури та криміналізації незалежних репортажів у наших колег у Москві немає іншого виходу», – сказав керуючий директор RSF Крістіан Мір.

За його словами, Володимир Путін хоче заборонити весь контент, який суперечить державній пропаганді. Те, що зараз він націлений безпосередньо на іноземні ЗМІ, є новим рівнем, але цього слід було очікувати з огляду на драматичні події останніх днів.

В організації стурбовані становищем місцевих працівників ARD, ZDF та інших міжнародних ЗМІ.

RSF припускає, що все більше і більше журналістів з Росії залишатимуть країну, оскільки їм загрожують драконівські покарання за незалежні репортажі.

«Тому ми звертаємось до федерального уряду Німеччини з проханням зробити можливими небюрократичні процедури надання притулку для працівників ЗМІ, які втікають з Росії, так само, як вже робиться для українських журналістів», – сказав Мір.

У рейтингу свободи преси RSF Росія посідає 150-те місце з 180 країн.

Раніше про зупинку мовлення з РФ оголосили американська CNN, британська BBC, канадська CBC та американське інформаційне агентство Bloomberg.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-