Розширені санкції проти Росії: Держдеп США оприлюднив список

Розширені санкції проти Росії: Держдеп США оприлюднив список

Список
Укрінформ
Державний департамент США у четвер оприлюднив розширений санкційний список, до якого увійшли, в тому числі наближені до Путіна олігархи й посадовці, глави ключових компаній. Також введені обмеження проти секторів нафти й газу.

Тест заяви оприлюднений на офіційному сайті Держдепу, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні ми націлені проти російської еліти та їхніх фінансових мереж і активів, основних російських засобів дезінформації, які сприяють дестабілізації України, оборонних підприємств РФ, а також вводимо додатковий експортний контроль на переробку російської нафти й газу. Ці дії чітко наголошують, що фізичним і юридичним особам, які підтримують кричущу війну Росії проти України, ховатися немає де»,- зазначається в заяві.

Зауважується, що санкції вводяться проти найбагатших представників путінського оточення, в тому числі Алішера Усманова, Бориса, Аркадія та Ігоря Ротенбергів, а також членів їхніх родин та пов’язаних з ними організацій. Крім того, до списку обмежень включені керівник «Транснафти» Ніколай Токарєв, гендиректор «Ростєха» Сергій Чемезов, голова корпорації ВЕБ.РФ Ігор Шувалов.

«Ці особи, які є частиною найближчого оточення президента Путіна, які збагатилися за рахунок російського народу, і їхня підтримка сприяла війні за вибором Путіна проти України»,- підкреслили в Держдепартаменті США.

Крім того, санкції введені проти осіб, причетних до глобальної кампанії дезінформації та дестабілізуючого впливу Росі. Серед них – речник президента РФ Дмитро Пєсков, так званий «кухар Путіна» Євгеній Пригожин із членами родини, а також 26 інших осіб та сім організацій, пов’язаних із російською глобальною кампанією дезінформації та підтримуваних російськими спецслужбами.

Повідомляється також, що Міністерство торгівлі США вводить експортний контроль на обладнання для видобутку нафти й газу, яке підтримує нафтопереробні потужності Росії.

«Оскільки значна частина доходів російського уряду надходить від продажу нафти й газу, ці дії зменшать здатність Росії отримувати дохід для підтримки своєї військової агресії», - наголошується в заяві.

Держдепартамент США також оголосив про нову політику візових обмежень щодо окремих російських олігархів, членів їхніх сімей та близького оточення. Йдеться про 19 олігархів, 47 членів сімей та близьких людей.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти російських олігархів, наближених до Путіна. До цього списку входили Алішер Усманов, Ніколай Токарєв та Євгеній Пригожин. При цьому підкреслювалося, що санкції США узгоджені з союзниками й партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-