США ввели санкції проти олігархів Путіна та засобів дезінформації Кремля

США ввели санкції проти олігархів Путіна та засобів дезінформації Кремля

Укрінформ
Міністерство фінансів США і Державний департамент оголосили про введення санкцій проти наближених до Путіна олігархів, а також засобів дезінформації, пов’язаних зі спецслужбами Росії, та їхніх керівників.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, розміщеному в четвер на сайті американського фінансового відомства, передає Укрінформ.

«Сьогодні Офіс контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC) і Держдепартамент США посилили тиск на Росію, запровадивши санкції проти численних представників російської еліти та членів їхніх сімей, визнавши певну власність цих осіб як заблоковану, а також санкції проти засобів дезінформації, пов’язаних зі спецслужбами (РФ – ред.)»,- зазначається в повідомленні.

Так, у списках санкцій фігурує Алішер Усманов, один із найбагатіших мільярдерів Росії. Він має великі активи в різних секторах економіки РФ та перебуває у близьких фінансових стосунках з Путіним і Медведєвим. Мінфін США визнає заблокованим його майно, у тому числі суперяхту вартістю понад $700 мільйонів та реактивний літак Airbus A340-300, який оцінюється в $500 мільйонів.

Обмеження запроваджуються й проти Ніколая Токарєва, президента «Роснафти» та давнього соратника Путіна з часів КДБ, а також членів його родини, які «отримували користь» від перебування в близькому оточенні кремлівського лідера. Під санкції потрапили три компанії нерухомості дружини Токарєва в Росії.

Повторні санкції накладені на «кухаря Путіна» Євгена Пригожина, який продовжує використовувати різні «фабрики тролів» для того, щоби поширювати дезінформацію та дестабілізувати ситуацію в Україні, Європі, США. У «чорному списку» опинилися також дружина, дочка й син Пригожина, які «відіграють різні ролі» у його бізнес-підприємстві.

Крім санкцій проти представників російської еліти, OFAC запровадив обмеження проти 26 осіб, що перебувають в Росії й Україні, а також семи російських організацій, пов’язаних із СЗР, ГРУ, ФСБ Росії через поширення дезінформації та вплив на суспільну думку.

У Мінфіні повідомили, що нинішні обмеження проти РФ були введені в тісній взаємодії з ЄС, Великою Британією, Канадою, Японією, Республікою Кореєю й Австралією. При цьому, Мінфін США передасть всю інформацію Мін’юсту для підтримки кримінального переслідування та конфіскації активів цих осіб.

Як зауважила у цьому зв’язку в четвер речниця Білого дому Джен Псакі, нинішні санкції – не остання серія покарань, які вводитимуть США для реагування на російську агресію проти України.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародні фінансово-аналітичні компанії стверджують, що економіка Росії стрімко наближається до дефолту через небачені санкції та експортні обмеження з боку заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-