Чехія оголосила надзвичайний стан для допомоги біженцям з України

Чехія оголосила надзвичайний стан для допомоги біженцям з України

Укрінформ
Чеський уряд виголосив надзвичайний стан для допомоги українським біженцям.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Чеської Республіки Віт Ракушан на брифінгу після засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, було вирішено оголосити такий стан, «аби допомогли всім тим, хто біжить від війни, і тим, хто їм допомагає», зокрема, поліції, соціальним службам. Громадян ЧР і людей, які мешкають довготривало у республіці, це не торкнеться жодним чином, зазначив міністр.

Ракушан поінформував, що останнім часом до Чехії прибуває до 5 тисяч людей у день, загальна кількість біженців війни оцінюється у 20-30 тисяч. Він підкреслив, що буде зроблено все, аби забезпечити максимальний комфорт прибулих і безпеку громадян ЧР.

Прем’єр-міністр Петр Фіала в цілому заспокоїв жителів Чеської Республіки: «Не маємо сигналів про те, щоб щось загрожувало громадянам, ми - члени ЄС і НАТО». Українців він запевнив у тому, що вони можуть покластися на чехів, які демонструють «неймовірну готовність» допомагати.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-