Глава МЗС Британії: Я склала список російських олігархів, які підпадуть під удар

Глава МЗС Британії: Я склала список російських олігархів, які підпадуть під удар

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що не може бути жодних переговорів з Москвою щодо України, доки РФ тримає свої війська у сусідній країні.

Як передає Укрінформ, про це інформує Reuters.

Трасс також повідомила, що у Британії склали список російських олігархів, і кожні кілька тижнів уряд блокуватиме їхні приватні літаки та інше майно.

"Якщо росіяни серйозно ставляться до переговорів, їм потрібно вивести свої війська з України. Вони не можуть вести переговори з пістолетом, приставленим до голови українців... Тож, чесно кажучи, я не довіряю цим так званим зусиллям щодо переговорів», – сказала британський урядовець.

"Я склала список олігархів, які підпадуть під удар... Ми працюємо над тим, щоб об'єднати ці випадки, і кожні декілька тижнів ми будемо вводити туди нових олігархів. Буде постійна програма санкцій... Не буде куди сховатися", - сказала Трасс.

Вона зазначила, що санкціям знадобиться час, щоб вплинути не лише на російську економіку, а й на «воєнну машину» Москви.

«Це може тривати кілька років, тому що ми знаємо, що Росія має потужні сили, і ми знаємо, що українці сміливі, і вони налаштовані відстоювати свій суверенітет та територіальну цілісність», - додала міністр.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення.

Російські війська четвертий день обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Фото: Simon Dawson / No 10 Downing Street

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-