Рада Європи призупинила членство Росії у двох органах

Рада Європи призупинила членство Росії у двох органах

Укрінформ
Комітет міністрів Ради Європи ухвалив рішення призупинити представницькі права Росії в Комітеті міністрів, а також в Парламентській асамблеї РЄ з негайним набуттям чинності цього рішення, прийнятого через збройний напад РФ на Україну.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі РЄ.

Водночас зазначається, що прийняте сьогодні рішення означає, що РФ залишається членом Ради Європи та учасницею відповідних конвенцій Ради Європи, зокрема Європейської конвенції з прав людини.

Суддя, обраний до Європейського суду з прав людини від Росії, також залишається членом Суду, а заяви, подані проти Російської Федерації, продовжуватимуть розглядатися та вирішуватись Судом.

“Призупинення є не остаточним заходом, а тимчасовим, залишаючи канали комунікації відкритими”, - йдеться у повідомленні РЄ.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 24 лютого жителі Києва та інших міст України прокинулися від звуків гучних вибухів. Про вибухи почали повідомляти близько 05:00 після того, як глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок "спеціальної військової операції" на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-