Країни ЄС мають дати жорстку відповідь на дії Путіна – президент Європарламенту

Країни ЄС мають дати жорстку відповідь на дії Путіна – президент Європарламенту

Укрінформ
Країни Євросоюзу мають довести свою здатність до спільних дій, проявити солідарність з Україною та відповісти на дії президента РФ Володимира Путіна, що розв’язав війну в Європі, швидкими та болючими санкціями.

Таке переконання під час пресконференції за підсумками участі у роботі надзвичайного засідання Європейської ради висловила президент Європейського парламенту Роберта Мецола, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Наші найгірші очікування збулися: Путін розв’язав війну в Європі. Послання від парламенту, яке я хочу передати главам держав та урядів, є дуже чітким. Що має з’явитися цієї ночі – це здатність Європейського Союзу та його країн-членів діяти в унісон. Ми маємо довести, що маємо політичну волю і стратегічну спроможність протистояти загрозі, що виходить від Росії, що ми продемонструємо солідарність з Україною і не залишимо її наодинці», - сказала президент Європарламенту.

Вона закликала європейських лідерів та політиків не боятися російських арсеналів. Головним щитом від них, за словами Мецоли, мають бути європейські фундаментальні принципи, рішучість і солідарність серед країн-членів.

«Для того, щоб протистояти цій брудній провокації, ми маємо продемонструвати нашому населенню, нашим сусідам та світу, що здатні робити й чутливі речі, що ціна за порушення всіх європейських правових та моральних норм має бути екстраординарною. Тож Європейський парламент вимагає від Путіна негайно зупинити агресію. Європейський парламент закликає до нових швидких та жорстких санкцій. Європейський Союз також бути готовим збільшити допомогу Україні та відповісти на гуманітарні страждання (українців)», - наголосила президент Європарламенту.

Як повідомлялося, 24 лютого у Брюсселі розпочалося надзвичайне засідання Європейської ради, під час якої глави держав та урядів Європейського Союзу мали погодити новий жорсткий пакет санкцій проти Російської Федерації у зв’язку із її вторгненням в Україну.

Путін 24 лютого оголосив війну Україні та ввів російські війська на територію країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-