Канада оголосила про нові санкції проти Росії: припиняє увесь експорт

Канада оголосила про нові санкції проти Росії: припиняє увесь експорт

Укрінформ
Через російське військове вторгнення до України, Канада оголосила про суттєве розширення санкцій проти Росії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції в Оттаві заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“На тлі російського небезпечного та безрозсудного військового удару, ми запроваджуємо подальші суворі санкції. Вони стосуватимуться 58 фізичних та юридичних осіб, в тому числі членів російських еліт та членів їх родин, групи "Вагнера" та основних російських банків”, - сказав Трюдо.

Він додав, що Канада також запровадить санкції проти членів Ради Безпеки РФ, в тому числі міністрів оборони, фінансів та юстиції. “На додачу, ми припиняємо видачу усіх експортних дозволів для Росії та скасовуємо чинні”, - наголосив прем’єр-міністр

Трюдо зазначив, що ці санкції “суттєво підвищать ціну для послужливих російських еліт та обмежать спроможність президента Путіна продовжувати це невиправдане вторгнення”.

Нагадаємо: Канада у вівторок оголосила про запровадження санкцій проти Росії за визнання нею “незалежності” так званих “Д/ЛНР”. Канадцям заборонили проводити операції із суверенним боргом Росії та вести торгівлю із цими квазіреспубліками. Під особисті санкції потрапили й депутати Держдуми РФ, які підтримали це незаконне рішення.

24 лютого глава країни-агресора Володимир Путін оголосив початок вторгнення на територію України. Близько 4 ранку Росія розпочала війну та завдала ударів по українським містам.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан. Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-