Джонсон відповів на закиди про пожертви його партії від олігархів РФ

Джонсон відповів на закиди про пожертви його партії від олігархів РФ

Укрінформ
Голова уряду Великої Британії Борис Джонсон заперечив, що його Консервативна партія отримує пожертви від російських олігархів, заявивши, що всі, хто фінансує правлячу партію, зареєстровані у Великій Британії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Раніше деякі опозиційні законодавці звинуватили Джонсона та його уряд у тому, що він не запровадив жорсткі санкції проти Москви (за визнання самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей - ред.), через пожертвування для правлячої партії, які назвали «брудними російськими коштами».

Відповідаючи на запитання, чи зобов’язується прем’єр-міністр відмовитися від пожертв російських олігархів, Джонсон відповів парламенту: "Я просто вважаю, що дуже важливо… розуміти, що ми не збираємо кошти від російських олігархів… ми збираємо фінансові пожертви від людей, які зареєстровані у Великій Британії".

Читайте також: Джонсон анонсував додатковий пакет військової допомоги Україні

Згідно з даними британської виборчої комісії, Консервативна партія отримувала кошти від деяких донорів, які здобули більшу частину своїх статків у РФ.

Прессекретар керівника опозиційної Лейбористської партії Кейра Стармера заявив, що Консервативна партія отримала 1,89 мільйона фунтів стерлінгів (2,57 мільйона доларів) "російських грошей" у вигляді пожертв для партії.

Читайте також: Британія запровадила нові санкції проти Росії

Але речник Джонсона сказав, що Консервативна партія завжди ретельно перевіряє будь-які пожертви та приймає кошти лише від британських громадян.

"Я хотів би наголосити, що в цій країні є люди російського походження, які є громадянами Великої Британії, і багато хто з них критикує Путіна, тож неправильно та дискримінаційно рівняти їх під одну мірку", - додав речник Джонсона.

Читайте також: Британія готова надати Україні кредитні гарантії на суму до $500 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив, що Лондон надасть Україні додатковий пакет військової допомоги на тлі «дедалі більш загрозливої поведінки з боку Росії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-