Британія готова надати Україні кредитні гарантії на суму до $500 мільйонів

Британія готова надати Україні кредитні гарантії на суму до $500 мільйонів

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс підтвердила, що Лондон готовий гарантувати кредити на суму до 500 мільйонів доларів для підтримки України та пом’якшення економічних наслідків російської агресії.

Про це йдеться на сайті британського уряду. передає Укрінформ.

Як зазначається, після вчорашньої заяви прем’єр-міністра Бориса Джонсона Британія готова запропонувати гарантії кредитування з боку Багатостороннього банку розвитку (MDB) для проєктів, які підтримають економічну стабільність та важливі реформи, такі як боротьба з корупцією.

За словами Трасс, Британія використовує свій економічний досвід та силу, щоб підтримати народ України.

«Ці гарантії можуть допомогти влити життєво важливий капітал в Україну та допомогти її економіці пережити шторм російської агресії… Ми готові запропонувати пряму економічну підтримку, надати оборонну зброю та викрити спроби Росії створити фальшиві приводи для вторгнення», - заявила глава МЗС Британії.

Читайте також: Британія запровадила нові санкції проти Росії

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія збільшує фінансування проєктів на підтримку України та її енергетичної незалежності до 100 млн фунтів стерлінгів.

Президент Росії Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Низка країн та ЄС оголосили санкції проти РФ.

Зокрема, Британія запровадила санкції проти п’яти російських банків: «Россия», «ИС Банк», «Генбанк», ПАТ «Промсвязьбанк» та «Черноморский банк развития и реконструкции» після того. Під персональні обмежувальні заходи підпадають бізнесмени Геннадій Тимченко, Ігор і Борис Ротенберги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-