МЗС Естонії викликало керівника диппредставництва РФ у зв'язку з визнанням «Л/ДНР»

МЗС Естонії викликало керівника диппредставництва РФ у зв'язку з визнанням «Л/ДНР»

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Естонії викликало у вівторок тимчасового повіреного у справах посольства Росії Сергія Налобіна у зв'язку з визнанням РФ псевдореспублік ОРДЛО та висловило йому рішуче засудження цієї дії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в середу естонське МЗС.

На зустрічі віцеканцлер МЗС Естонії Рейн Таммсаар «найрішучішим чином засудив визнання Росією так званих Л/ДНР та введення російських військ на територію України». Він наголосив, що, на думку Естонії, це грубе порушення міжнародного права, зокрема Статуту ООН, Гельсінського заключного акту, Паризької хартії та Будапештського меморандуму.

«Росія як учасник конфлікту протягом багатьох років ухилялася від виконання взятих на себе обов'язків Мінської угоди, а нова атака на територіальну цілісність та суверенітет України означає односторонню відмову Росії від домовленостей, що ескалує і так напружену ситуацію в сфері безпеки», - заявлено представником МЗС.

Російському представнику було сказано, що Естонія разом із Євросоюзом відповість на дії Росії новими обмежувальними заходами, у тому числі щодо «визнаних» Росією областей. У разі продовження агресії з боку Росії ЄС готовий вжити додаткових заходів, попередив МЗС.

Таммсаар також підтвердив, що «Естонія й надалі всіляко підтримуватиме державність та територіальну цілісність України».

Читайте також: Відсутність дій розвʼязує руки Кремлю: МЗС про дозвіл відправити збройні сили РФ за кордон

Як повідомлялося, президент США Джо Байден у вівторок оголосив про рішення запровадити перший пакет санкцій проти Росії. Також стало відомо, що глави МЗС країн ЄС узгодили новий пакет санкцій проти Росії.

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень "Л/ДНР" та підписав відповідні укази.

Водночас, він звинуватив Україну в ескалації нинішньої ситуації в ОРДЛО. Свій виступ Путін завершив погрозою Україні, яка, за його словами, нібито діє на Донбасі агресивно. Пізніше президент РФ заявив, що РФ визнає псевдореспубліки ОРДЛО у межах Луганської та Донецької областей.

У вівторок Держдума та Рада Федерації Росії ратифікувала договори з маріонетковими утвореннями "Л/ДНР" про дружбу та взаємну допомогу, включаючи військову.

Також Рада Федерації одноголосно схвалила запит президента РФ Володимира Путіна щодо використання російських військових за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-