Уряд Нідерландів викликав російського посла через визнання Путіним так званих «Л/ДНР»

Уряд Нідерландів викликав російського посла через визнання Путіним так званих «Л/ДНР»

Укрінформ
Уряд Нідерландів викликав посла РФ через визнання президентом Путіним квазіутворень на окупованій території України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

«Кабінет викликає посла Росії у Нідерландах», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив про це після щотижневих питань у Палаті представників. Водночас він наголосив, що поки що не йдеться про вторгнення Росії в Україну, але очевидні тривожні ознаки цього.

“Те, що відбувається, може призвести до наслідків у вигляді санкцій. Вони повинні будуть максимально торкнутися еліти, людей, які залучені до цього процесу прийняття рішень, а також залучених до цього у військовому відношенні”, - зазначив він.

У свою чергу більшість нідерландських депутатів заявили про обурення діями РФ, а також закликали до жорстких дій. CDA, яка є християнсько-демократичною партією наголосила, що потрібно запровадити потужний пакет санкцій. D66 (яка під час нідерландського референдуму 2016 року щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС чітко та від самого початку висловлювала свою позицію “за” Україну) зазначила, що із жахом дивиться на дії Росії і також підтримує введення санкцій, які б могли вдарити по інтересам Путіна та його послідовників, бо інакше він продовжить свої дії.

Партія прем’єр-міністра Марка Рютте VVD (Народна партія за свободу і демократію) також підтримує санкції, але зазначає, що від цих санкцій не повинні страждати прості люди, звичайні росіяни.

А от ультраправа PVV (Партія свободи) на чолі з Гіртом Вілдерсом - проти запровадження санкцій. Вілдерс хоче дипломатичних консультацій з Росією "замість гучних санкцій, які також сильно вплинуть на нас самих і тому не відповідають інтересам Нідерландів". За його словами, “це не наша війна”.

Також FVD («Форум за демократію») на чолі з Тьєррі Боде, якого час від часу критикують за проросійські погляди, виступає проти санкцій. Як відомо, FVD був створений Боде, одним із ініціаторів референдуму щодо асоціації Україна-ЄС.

Читайте також: Путін заявив, що Росія визнає так звані «Л/ДНР» у межах Луганської та Донецької областей

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Водночас він звинуватив Київ в ескалації ситуації в ОРДЛО, заявивши, що начебто Росія зробила все, аби зберегти територіальну цілісність України. Свій виступ Путін завершив погрозою Україні.

Президент США Джо Байден підписав указ про блокування майна певних осіб і заборону певних угод у зв'язку із зусиллями Росії, спрямованими на підрив суверенітету і територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-