Лідери «Бухарестської дев'ятки» говоритимуть у п’ятницю у Варшаві про агресію РФ

Лідери «Бухарестської дев'ятки» говоритимуть у п’ятницю у Варшаві про агресію РФ

Укрінформ
Лідери країн “Бухарестської дев’ятки” зберуться в п’ятницю, 25 лютого, у Варшаві, аби обговорити ситуацію на сході Україні у зв’язку з агресивними діями Росії.

Про це повідомив у Твіттері голова Бюро міжнародної політики президента Польщі Якуб Кумох, передає Укрінформ.

“Президенти “Бухарестської дев’ятки” країн НАТО (Польща, Румунія, Болгарія, Чехія, Естонія, Литва, Латвія, Словаччина, Угорщина) зберуться у п’ятницю на позачерговий саміт у Варшаві”,- повідомив Кумох.

Як зазначив Кумох у коментарі PAP, президенти обговорять ситуацію навколо України і безпекову ситуацію в Європі.

За його словами, рішення щодо проведення саміту ухвалене під час розмов президента РП Анджея Дуди з президентом Литви Гітанасом Науседою і президентом Румунії Клаусом Йоганнісом. Він зазначив, що усі президенти підтвердили свою присутність на саміті. Лише президент Чехії Мілош Земан братиме участь у саміті дистанційно.

Читайте також: Як зупинити Путіна: президент Польщі анонсував інтенсивні консультації у рамках НАТО та ЄС

Як повідомлялося, 23 лютого президенти України Володимир Зеленський, Польщі Анджей Дуда та Литви Гітанас Наусєда проведуть зустріч у Києві.

21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між цими квазіреспубліками та Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Фото: twitter.com/polandmfa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-