Глава Бундесверу назвала неприйнятним визнання Путіним квазіреспублік «Л/ДНР»

Глава Бундесверу назвала неприйнятним визнання Путіним квазіреспублік «Л/ДНР»

Укрінформ
Міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт «не може собі уявити», що Кремль знову міняє кордони в Європі.

Про це вона заявила під час відвідання німецького контингенту в Руклі, Литва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Визнання сепаратистських регіонів є суворим порушенням міжнародного права та є абсолютно неприйнятним. Політика Німеччини щодо Росії та України є однозначною: не можливо собі навіть уявити, щоб ми визнали те, що кордони в Європі знову змінюються за допомогою сили», - заявила Ламбрехт.

Політик додала, що російська агресія підриває всі засади співробітництва та робить зрозумілим, що «Путін готовий до масштабного порушення за допомогою військової сили суверенітету інших держав».

Вона зазначила, що немає абсолютно жодного виправдання для перебування понад 100 тисяч російських солдатів на кордонах з Україною.

Очільниця Бундесверу заявила, що НАТО є «більш згуртованим та сильним ніж будь-коли», а Німеччина ближчими роками з кількома тисячами солдатів готова бути одним з найбільших «донорів» Сил реагування НАТО (NRF - NATO Response Force). Вона сказала, що Бундесвер посилив присутність у Литві, на східному фланзі НАТО, та зробив це дуже швидко. Союзники ФРН можуть розраховувати на неї як на надійного партнера, запевнила політик. Міністр додала, що Бундесвер готовий «надати додаткові сили на землі, в повітрі та на воді» для посилення заходів стримування.

Але головним, підкреслила Ламбрехт, є зробити наразі все для запобігання «жахливій трагедії - новій війні в центрі Європи».

Німеччина вирішила надіслати до Литви додатково 350 військовослужбовців. Додатковий контингент прибув до Литви минулого тижня.

Читайте також: Вчорашні санкції США були лише першим кроком – Квін

У 2017 році підрозділи НАТО були розміщені у трьох країнах Балтії та Польщі для зміцнення східного флангу НАТО. У Литві командування здійснює Німеччина. У складі батальйону, який розміщений на ротаційних засадах, загалом 1,2 тис. військовослужбовців із ФРН (понад половина), Бельгії, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії та Чехії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-