Франція анонсувала санкції проти Росії за визнання так званих «Л/ДНР»

Франція анонсувала санкції проти Росії за визнання так званих «Л/ДНР»

Укрінформ
Франція запровадить санкції проти відповідальних за рішення про визнання Росією незаконних утворень на захоплених територіях Донецької та Луганської областей України.

Про це на засіданні Ради безпеки ООН заявив постійний представник Франції при цій організації Ніколя Дерів’єр, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Разом із європейськими партнерами ми готуємо цільові санкції проти тих, хто брав участь в ухваленні цього незаконного рішення», - сказав Дерів’єр.

Він наголосив, що Франція «вітає стриманісь, яку в цих складних обставинах демонструє Україна». «Ми висловлюємо повну солідарність із народом та урядом України», - зазначив дипломат.

Дерів’єр також закликав Росію «змінити своє рішення про визнання сепаратистських одиниць». «Ми особливо занепокоєні через рішення президента Путіна надіслати війська до сепаратистських територій під приводом миротворчості. Це стане ще одним нахабним порушенням територіальної цілісності України», - підсумував він.

Читайте також: Грузія засуджує визнання Росією псевдореспублік «Л/ДНР»

Як повідомлялося, 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Укладені угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-