У Шольца повідомили про результати розмови з Байденом і Макроном

У Шольца повідомили про результати розмови з Байденом і Макроном

Укрінформ
Президенти США і Франції та канцлер ФРН телефоном обговорили ситуацію, що склалася у зв'язку з «визнанням» Росією незаконних утворень на території ОРДЛО.

Про це йдеться у пресрелізі, поширеному пресслужбою німецького уряду, передає Укрінформ.

«Усі троє співрозмовників погодилися, що цей односторонній крок Росії є явним порушенням Мінських угод», - зазначив речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт.

За його словами, Німеччина, Франція та США різко засудили рішення президента Росії, заявивши, що «цей крок не залишиться без відповіді».

Зазначається, що троє лідерів висловили солідарність з Україною та високо оцінили виважену реакцію України та Президента Володимира Зеленського.

Читайте також: Росія тримає питання потенційного вступу України в НАТО як casus belli – Шольц

«Партнери домовилися не відмовлятися від своїх зобов'язань щодо територіальної цілісності та суверенітету України. При цьому буде докладено максимуму зусиль, щоб не допустити подальшої ескалації ситуації», - заявив речник німецького уряду.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Державна дума РФ раніше проголосувала за те, щоб відправити звернення до Путіна з проханням визнати так звані «Л/ДНР». У Кремлі заявили, що визнання цих незаконних формувань не корелюється із Мінськими домовленостями.

Читайте також: Бербок – про визнання Росією ОРДЛО: Будемо реагувати на це порушення міжнародного права

У МЗС України заявили, що Москва нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей і процесу мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України у разі визнання цих незаконних утворень.

Фото: Twitter/Munich Security Conference

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-