Білорусь втрачає суверенітет та перетворюється на сателіта Росії – Боррель

Білорусь втрачає суверенітет та перетворюється на сателіта Росії – Боррель

Укрінформ
Білорусь виявилася втягнутою у спровоковану Росією безпекову кризу в Європі, але вона також буде нести відповідальність, якщо атака на Україну буде здійснена з її території або за її участю.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками зустрічі Ради міністрів ЄС із закордонних справ, заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Будь-яка подальша агресія проти України матиме потужну відповідь від Європейського Союзу. Але я хочу додати, що це буде також поширюватися на Білорусь, якщо атака буде здійснена з її території або за її залучення. Білорусь була втягнута у цю кризу, яка краде її суверенітет та супроводжується непрозорим розгортанням російських військ. Білорусь втрачає свою ядерну нейтральність, і перебуває у процесі перетворення на сателіта Росії», - заявив Високий представник ЄС.

Читайте також: Криза навколо України була створена Росією, тож це російська криза – Боррель

Він зауважив, що в ситуації, що склалася навколо України, саме від Росії та від її керівництва залежить, як вони хочуть виглядати перед міжнародною спільнотою та перед історією.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбулося засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, одним із головних питань якого був розгляд безпекової кризи, що склалася внаслідок військового нарощування Росії вздовж кордонів України, та її провокаційна поведінка на тимчасово окупованих територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-