Канада схвалила COVID-вакцину Novavax

Канада схвалила COVID-вакцину Novavax

Укрінформ
Канада авторизувала застосування вакцини Novavax для імунізації повнолітніх від COVID-19.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у Департаменті охорони здоров’я Канади

“Департамент охорони здоров’я Канади схвалив вакцину Nuvaxovid виробництва Novavax для попередження COVID-19 у дорослих, старших 18 років”, - йдеться у поширеному повідомленні.

Зазначається, що це вже п’ята COVID-вакцина, схвалена для використання на території Канади. “Після детального незалежного аналізу Департамент вирішив, що ця вакцина відповідає суворим канадським вимогам до безпеки, ефективності та якості”, - наголосили у відомстві.

У Департаменті додали, що для досягнення максимального рівня захисту від COVID-19 слід робити два щеплення цією вакциною з перервою 21 день. “Загалом на основі клінічних випробувань Nuvaxovid продемонструвала ефективність 90% в попередженні симптоматичного перебігу COVID-9 та 100% вірогідність попередження важкої форми хвороби”, - запевнили у відомстві.

Читайте також: У Євросоюзі схвалили COVID-вакцину компанії Novavax

Канада ще минулого року уклала із Novavax попередню угоду на закупівлю 52 млн доз CОVID-вакцини, однак компанію спіткали численні складнощі й налагодити масове виробництво доз вона змогла значно пізніше конкурентів. Нині більше 80% населення Канади отримало дві дози щеплення від COVID-19.

Фото: Vladimka production/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-