Австрія дозволить в'їзд іноземцям з негативним тестом на COVID-19

Австрія дозволить в'їзд іноземцям з негативним тестом на COVID-19

Укрінформ
З 22 лютого Австрія відкриє в’їзд не лише власникам сертифіката про COVID-вакцинацію чи довідки про одужання - на кордоні достатньо буде пред'явити негативний тест на коронавірус.

Як передає кореспондент Укрінформу, таку інформацію оприлюднило МОЗ Австрії.

"З 22 лютого умови в'їзду будуть адаптовані до пом'якшених заходів: загальне "правило 3G" (необхідність пред’явлення або негативного результату тесту на коронавірус, або сертифікату про вакцинацію або ж довідки про одужання) буде застосовуватися як основне для в'їзду в Австрію", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що винятки  стосуватимуться приїжджих з країн, де поширені мутації коронавірусу.

Читайте також: Австрія визнала китайські та індійські вакцини, але не російський «Спутнік»

ПЛР-тест, з негативним результатом якого можна буде в’їжджати до Австрії, має бути зробленим не раніше як за 72 годин до перетину кордону. Термін дії експрес-тесту на антиген - 24 години. На дітей до 12 років "правило 3G" не поширюється.

Як повідомлялося, 19 лютого, в Австрії почали діяти пом’якшені заходи протидії коронавірусу. Зокрема, в усіх закладах, для відвідин яких треба було пред’являти або сертифікат про вакцинацію або довідку про одужання від COVID-19, почало діяти "правило 3G" - вхід став можливим і з негативним результатом тесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-