Австрія визнала китайські та індійські вакцини, але не російський «Спутнік»

Австрія визнала китайські та індійські вакцини, але не російський «Спутнік»

Укрінформ
МОЗ Австрії вніс у перелік визнаних препаратів для виконання закону про обов’язкове щеплення від COVID-19, окрім зареєстрованих у ЄС вакцин, також два китайські та три індійські препарати, але не російську вакцину "Спутнік V".

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідна постанова МОЗ була схвалена у понеділок у головним комітетом Національної ради Австрії.

“Крім вакцин, які вже схвалені в Австрії, два китайські (Sinopharm, Sicovac) та три індійські препарати (Covaxin, Covovax, Covishield) також визнані такими, що відповідають вимогам щодо вакцинації. Російська вакцина "Спутнік V", натомість не згадується у постанові", - повідомили у пресслужбі австрійського парламенту.

Раніше у законі про обов'язкову вакцинацію Австрії було визначено чотири "центрально схвалених" вакцин від COVID-19, які зареєстровані у Євросоюзі: препарати виробників BioNTech/Pfizer, AstraZeneca, Moderna та Janssen.

Читайте також: «Тисяча за вакцинацію»: у Кабміні розповіли, яким чином підлітки зможуть отримати гроші

Таким чином, особам з основним місцем проживання в Австрії, які були вакциновані за кордоном невизнаною вакциною, у т.ч. російським "Спутнік V", треба буде отримати дві додаткові дози визнаними в Австрії вакцинами, щоб не порушувати закон про вакцинацію.

Згідно з постановою МОЗ, вимога щодо вакцинації від коронавірусу вважається виконаною для тих, хто отримав щонайменше три дози вакцини до набрання чинності закону або ж дві дози у випадку перенесення коронавірусного захворювання.

Як повідомляв Укрінформ, в Австрії з суботи, 5 лютого, почав діяти закон про обов’язкову вакцинацію від коронавірусного захворювання COVID-19.

Читайте також: За програмою «єПідтримка» українці вже витратили 2,6 мільярда - Мінекономіки

Згідно із законом, усі особи віком до 18 років, які мають основне місце проживання в Австрії, зобов’язані зробити щеплення від COVID-19. Виняток зроблено для вагітних жінок та тих людей, які не можуть бути щеплені з медичних причин, а також для осіб, які недавно перенесли COVID-19 (на період до шести місяців після одужання).

Спочатку діятиме перехідний період – до 15 березня. В цей час не буде перевірок і невакцинованих не штрафуватимуть. Від 16 березня поліція зможе під час своєї рутинної діяльності перевіряти в громадян наявність сертифікату вакцинації. Тим, хто не зможе підтвердити щеплення проти COVID-19, загрожує штраф у розмірі від 600 до 3600 євро.

Читайте також: В Австрії набув чинності закон про обов’язкову COVID-вакцинацію

У разі епідеміологічної потреби може бути введений третій етап. Тоді постановою уряду за схвалення парламенту буде визначено конкретний день, до якого всі австрійці муситимуть зробити щеплення. Спеціальним листом невакцинованим громадянам нагадають про те, що до цього дня потрібно пред’явити COVID-сертифікат. Якщо це не станеться, усім їм буде автоматично виписано штрафи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-