«Тисяча за вакцинацію»: у Кабміні розповіли, яким чином підлітки зможуть отримати гроші

«Тисяча за вакцинацію»: у Кабміні розповіли, яким чином підлітки зможуть отримати гроші

Укрінформ
Підлітки віком від 14 років, які долучилися до державної програми «єПідтримка», зможуть отримати одну тисячу гривень за вакцинацію виключно у безготівковій формі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на департамент комунікацій Кабінету Міністрів.

«Допомога надається виключно у безготівковій формі з використанням платіжних карток. Підлітки віком 14-18 років, котрі вакцинуються, зможуть виділені кошти спрямувати на послуги у сферах культури, освіти, фізичної культури і спорту», - підкреслили в уряді.

Зокрема, у сфері освіти «тисячею за вакцинацію» можна оплатити здобуття дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти, а також заняття у гуртках та секціях, харчування у закладах освіти, проживання у гуртожитках закладів освіти.

Читайте також: Як підліткам отримати гроші за програмою «єПідтримка» - роз'яснення Мінцифри

Крім того, ці гроші можна витратити на внутрішні пасажирські перевезення залізничним та авіаційним транспортом, придбання книжок, друкованих засобів масової інформації, товарів спортивного призначення, шкільного приладдя та канцелярських виробів.

А люди віком від 60 років за програмою «єПідтримка» можуть придбати лікарські засоби.

Як повідомляв Укрінформ, КМУ 2 лютого ухвалив постанову № 68, якою було розширено програму «єПідтримка», а 7 лютого документ набув чинності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-