У Москві правозахисники вийшли на пікети проти вторгнення в Україну, є затримані

У Москві правозахисники вийшли на пікети проти вторгнення в Україну, є затримані

Фото, відео
Укрінформ
У центрі Москви, на Пушкінській площі поліція затримала шістьох учасників акцій протесту проти війни з Україною. Один із них був залишений на ніч у поліції. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Telegram-каналі медіа-проєкт Sotavision.

Поліція почала затримувати учасників пікетів майже одразу, як тільки вони піднімали плакати. Серед затриманих, зокрема, був ветеран російського правозахисного руху Лев Пономарьов, публіцист і громадський діяч Юрій Самодуров.

Sotavision вів трансляцію акції у своєму Ютуб-каналі.

Пізніше надійшло уточнення, що на ніч у поліції залишили організатора антивоєнного пікетування Михайла Крігера. Решту учасників акції з поліції відпустили.

Сьогодні низка активістів і правозахисників провели у декількох містах Росії поодинокі пікети  проти нового вторгнення Росії в Україну.

Як повідомлялося, Росія накопичує військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США і НАТО, яким висуває ультиматум, сформульований у так званих "гарантіях безпеки" з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід і відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки.

Читайте також: Російський генерал виступив проти війни з Україною

У четвер-п'ятницю розпочалося загострення ситуації на сході України. У п'ятницю керівництвом маріонеткових «республік» ОРДЛО було заявлено про початок евакуації жінок, дітей, людей похилого віку насамперед із населених пунктів на лінії розмежування, одночасно дорослих чоловіків закликають взяти участь у воєнних діях. У суботу в ОРДЛО було оголошено загальну мобілізацію.

Фото: SOTA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-