Жителі окупованого Донецька отримали СМСки із закликом про екстрену евакуацію

Жителі окупованого Донецька отримали СМСки із закликом про екстрену евакуацію

Укрінформ
Мешканці окупованого Донецька отримали на свої телефони від місцевого оператора мобільного зв'язку "Фенікс" СМС-повідомлення із закликом про екстрену евакуацію.

Про це кореспондентові Укрінформу телефоном повідомили мешканці Ворошиловського та Київського районів Донецька.

«Сьогодні надійшло СМС-повідомлення з текстом: Увага, громадяни, оголошено екстрену евакуацію. Не втрачайте самовладання, не піддавайтеся паніці, сповістіть сусідів про отриману інформацію та дотримуйтесь вказівок, розміщених у теле-, радіомережі, смс-інформації «Фенікса», - повідомили мешканці окупованого Донецька.

За їхніми словами, далі надійшло ще одне СМС-повідомлення, в якому було зазначено, що евакуювати населення будуть до Ростовської області Росії. «Хто на машині має намір евакуюватися – розписано, куди їхати, хто пішки – розписано, що будуть організовані та подані автобуси для вивезення тощо», - розповіли співрозмовники кореспондента.

Читайте також: Україна не проводить та не планує жодних наступальних операцій на сході – Кулеба

За їхніми словами, сьогодні окупаційна влада Донецьку увімкнула «залякувальне завивання гучної сирени цивільної оборони, як раніше перед бомбардуванням у роки Другої Світової війни».

«У нас тут з кожної "праски" кажуть, що Зеленський ось-ось накаже здійснити напад української армії», - повідомили мешканці Донецька.

Вони також наголосили, що після цих СМС-повідомлень і «виття сирени в місті» біля автозаправок вишикувалися величезні черги автомобілів. Також великі черги жителів міста скупчилися біля банкоматів.

Проте, за словами співрозмовників, саме вони не мають наміру залишати місто та власне житло.

Водночас президент Росії Володимир Путін пообіцяв кожному мешканцю ОРДЛО по 10 тисяч рублів, якщо вони погодяться на «евакуацію» на територію Ростовської області. Про це повідомляє «Новая газета».

Читайте також: Правозахисникам відомі 12 місць імовірних масових поховань жертв окупації в ОРЛО — експерт

Зокрема, зазначається, що 18 лютого Путін доручив в.о. глави міністерства надзвичайних ситуацій РФ Олександру Чупріяну терміново вилетіти до Ростовської області для «створення умов для розміщення біженців з Донбасу». Це підтвердив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, який заявив, що про це попросив губернатор Ростовської області. Окрім цього, Путін доручив виплачувати кожному «біженцю», який прибуде до Ростовської області, по 10 тисяч рублів (близько 3 670 гривень – ред.).

Як повідомлялося, міністр оборони Олексій Резніков наголосив, що Україна не має наміру вчиняти жодних силових дій щодо ОРДЛО або Криму, адже береже життя своїх громадян.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей, підкресливши, що Україна не проводить жодних наступальних операцій на сході України, і закликав не вірити брехні окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-