Україна не проводить та не планує жодних наступальних операцій на сході – Кулеба

Україна не проводить та не планує жодних наступальних операцій на сході – Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба спростував повідомлення російської пропаганди щодо нібито наступальних операцій Києва чи будь-яких диверсій на хімічному виробництві на сході.

Про це він написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«Ми категорично спростовуємо повідомлення російської пропаганди щодо нібито наступальних операцій України чи будь-яких диверсій на хімічному виробництві. Україна не проводить та не планує жодних подібних дій на Донбасі. Ми цілковито віддані виключно дипломатичному врегулюванню», – зазначив Кулеба.

Як повідомлялося, 18 лютого міністр оборони Олексій Резніков підкреслив, що Україна не має намірів вчиняти жодні силові дії стосовно ОРДЛО чи Криму, адже береже життя своїх громадян.

Читайте також: Імовірність вторгнення РФ в Україну оцінюється як невисока – Резніков

За даними ЗМІ, американська розвідка вважає заяви російського Міноборони про відведення військ від кордону з Україною навмисним обманом, спрямованим на те, щоб ввести в оману США й інші держави, адже Росія продовжує збільшувати своє угруповання поблизу кордону з Україною. Крім того, за даними джерел, Москва може інсценувати теракт або хімічну атаку на російській території і звинуватити у цьому Київ і Вашингтон.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-