Тихановська через ООН вимагатиме вивести російські війська з Білорусі

Тихановська через ООН вимагатиме вивести російські війська з Білорусі

Укрінформ
Демократичні сили Білорусі будуть домагатися, щоб на розгляд Ради Безпеки ООН було винесено питання негайного виведення російських військ із країни.

Як передає Укрінформ, про це заявили в офісі Світлани Тихановської у зв'язку з рішенням залишити війська РФ на території Білорусі після закінчення спільних навчань.

«Це означає, що білорусів весь цей час дурили, а Лукашенко втратив самостійність у прийнятті рішень. Адже через нього Білорусь втрачає суб'єктність, а білоруси - контроль за власною країною», - йдеться у заяві.

В офісі Тихановської зазначили, що розміщення на території Білорусі російських військ порушує конституцію, міжнародне право, ставить під загрозу безпеку кожного мешканця країни та цілого регіону.

Читайте також: Тихановську висунули на Нобелівську премію миру

«Білорусь втягують у чужу війну і перетворюють на країну-агресора. Лукашенко розплачується за підтримку Кремля суверенітетом - і зараз ми бачимо наслідки», - йдеться у повідомленні.

Тихановська вимагає негайного виведення російських військ з території Білорусі: «Ми домагатимемося, щоб це питання було винесене на розгляд Ради Безпеки ООН. Ми вже надіслали листи до країн ЄС із пропозиціями нових сильних санкцій, які б'ють по режиму, а не по людях. Ми проведемо консультації із сусідами, Європейським Союзом, США та Великою Британією. Яким би не був кожен наступний крок Лукашенка проти білоруського суверенітету, він спричинить найсерйозніші наслідки».

Читайте також: Шимоніте про загрозу з боку Білорусі: Від Лукашенка можна очікувати будь-чого

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Путін та Олександр Лукашенко прийняли рішення продовжити «перевірку сил реагування Союзної держави», яка мала закінчитися 20 лютого.

Фото: CTK Photo/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-