У Німеччині немає єдності щодо включення Nord Stream 2 до пакету санкцій – Ішингер

У Німеччині немає єдності щодо включення Nord Stream 2 до пакету санкцій – Ішингер

Укрінформ
У німецькому політикумі наразі немає єдності у питанні поширення санкцій проти Росії у разі її вторгнення в Україну на газопровід «Північний потік-2».

Про це заявив голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер під час Українського ланчу, організованого Ялтинською Європейською Стратегією (YES) та Фондом Віктора Пінчука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є питання, які потенційно нас розділяють, серед них енергетика. Я тут не боронитиму «Північний потік-2», але хотів би висловити зауваження, що це не маленька проблема у німецькій внутрішній політиці. Це дуже велике питання. Наш уряд намагається випручатися з лабет цієї проблеми. Якийсь поступ є, але ці питання можуть розділяти нас, а не об’єднувати», - сказав Ішингер.

Він додав, що не знає, як реагуватимуть німецькі виборці, якщо не зможуть обігріти свої оселі.

Ішингер також звернув увагу на внутрішньополітичне німецьке питання – наявність доволі істотної меншості тих, хто дотримується не просто антиамериканських, а проросійських настроїв.

«Ви не можете собі уявити, скільки повідомлень електронною поштою я отримую щодня, думаю, що німецькі політики можуть підвердити це із власного досвіду: коли ми розглядаємо щось негативне для Росії, відразу злива критики: «Ви –слуга тих, хто захопив Ірак», - зазначив голова Мюнхенської конференції з безпеки.

Читайте також: У Сенаті США підготували законопроєкт із новими санкціями проти Росії

За його словами, це складна проблема, з якою важко впоратися і німецьким громадським діячам, і політикам.

Як повідомляв Укрінформ, у Мюнхені проходить конференція з безпеки, яка є одним із ключових аналітичних форумів для обговорення загроз та викликів, що постають перед континентом у цій сфері. Однією з ключових тем для обговорення цього року є військове нарощування Росії вздовж кордонів України та наслідки цих дій для всієї системи європейської та євроатлантичної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-