У Брюсселі біля російської дипмісії активісти вимагали припинити агресію проти України

У Брюсселі біля російської дипмісії активісти вимагали припинити агресію проти України

Відео
Укрінформ
У Брюсселі біля російського представництва при ЄС відбулась акція протесту проти агресії РФ щодо України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у демонстрації взяли участь кількадесят людей, зокрема представників української та кримськотатарської громад, громадян Грузії, Білорусі, Нідерландів, Німеччини, а також Росії.

«Ми зібралися у самому центрі Брюсселя, щоб наголосити: Росія має зупинити свою агресію проти України. Ми не очікували, що акцію підтримає так багато людей, тут дійсно зібрався суцільний «інтернаціонал», і всі піднімають свій голос за мир та проти війни. Коли я йшла сюди з плакатом, звичайні перехожі зверталися: тримайтеся, ми з вами солідарні, ми вас підтримуємо», - зазначила Марта Барандій, представниця неурядової організації «Promote Ukraine», під егідою якої відбулась акція.

Читайте також: У Ризі провели пікет під посольством РФ і вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Демонстранти закликали Кремль відвести війська від кордонів України. Водії, що проїжджали повз, висловлювали підтримку учасникам акції, сигналячи з автомобілів.

Як повідомлялося, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на Мюнхенській безпековій конференції закликала Росію зупинити агресію. Вона застерегла, що у разі нападу Кремля на Україну ЄС готовий застосувати санкції проти ключових секторів російської економіки, включаючи енергетику та високі технології.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-