У Ризі провели пікет під посольством РФ і вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

У Ризі провели пікет під посольством РФ і вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Фото, відео
Укрінформ
У столиці Латвії ввечері 18 лютого члени української громади та друзі України провели пікет під посольством РФ у межах кампанії «European Day of Solidarity: Stand With Ukraine», після чого біля пам’ятника Тарасу Шевченку разом із «Пластом у Латвії» вшанували пам’ять героїв Небесної сотні.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила керівник латвійського Товариства підтримки України Тетяна Лазда.

«Навколо кордонів України та на тимчасово окупованій території Донбасу ситуація вкрай тривожна. В цих умовах ми не могли не долучитися до акції «European Day of Solidarity: Stand With Ukraine». Вона проходить 18-20 лютого у 28 містах Європи, від кіпрського Пафоса і польської Познані до Лісабона та Лондона. Ми вдячні всім, хто долучився. Тільки єдність і активні дії допоможуть зберегти безпеку в Європі та демократичне майбутнє України», – сказала Лазда.

У пікетуванні взяли участь 20 активістів (заявлена кількість в умовах пандемії), членів Товариства підтримки України та прихильників парламентського партійного блоку «Національне об’єднання». Воно тривало близько години. Учасники принесли українські, кримськотатарські, латвійські прапори.

Після цього активісти перемістилися до пам’ятника Кобзарю в Парку Кронвалда, де разом із пластунами вшанували пам’ять героїв Небесної сотні. Настоятель Ризької парафії УГКЦ о. Роман Сапужак відслужив панахиду за загиблими героями. Присутні, серед яких були і діти, запалили лампадки та розвішали на деревах навколо пам’ятника ангелів пам’яті – традиційний знак вшанування героїв Небесної сотні.

День пам’яті героїв Небесної сотні відзначають 20 лютого. Українці згадують найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції гідності 2013–2014 років.

Нагадаємо, у Ризі на площі Свободи в рамках тижня солідарності Латвії з народом України, який протистоїть російській агресії, було розгорнуто 30-метровий український прапор, що символізує підтримку з боку Латвії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-