Єврокомісія створила робочу групу на випадок подальшої ескалації навколо України

Єврокомісія створила робочу групу на випадок подальшої ескалації навколо України

Укрінформ
Євросоюз готується до різних сценаріїв розвитку подій навколо України, в тому числі до евакуації своїх громадян та прийняття українських біженців, а також забезпечення енергопостачання та кібербезпеки.

Про це розповів німецькому виданню Welt віцепрезидент комісії ЄС Маргарітіс Схінас, передає Укрінформ.

Єврокомісар попередив, що у разі подальшого загострення кризи міграційний тиск на Європейський Союз може посилитися. «За оцінками, можуть приїхати від 20 тисяч до понад мільйона біженців», - сказав він. При цьому політик не виключив, що біженців, як це було раніше в Білорусі, можуть свідомо використати проти ЄС як засіб тиску.

ЄС до того ж готовий допомогти жителям ЄС виїхати з України в разі надзвичайної ситуації, а також мобілізувати значну гуманітарну допомогу та допомогти з цивільним захистом, – додав Схінас. За оцінками Брюсселю, «наразі в Україні проживає близько 20 тисяч громадян ЄС, а також значна група людей з коріннями в країнах ЄС», які можуть потребувати допомоги.

Політик зауважив, що «надзвичайні плани» також вплинуть на питання постачання газу та кібербезпеку. Тому Єврокомісія уже створила робочу групу та готується до різних сценаріїв.

«Ескалація конфлікту в Україні становила б серйозну загрозу європейській безпеці з глобальними наслідками», – підсумував єврокомісар.

Читайте також: Агресія Росії: Блінкен нагадав, для чого була створена ООН

Днями в Міністерстві внутрішніх справ ФРН на запит журналістів щодо можливості напливу біженців з України відповіли, що наразі немає ознак такого розвитку, але вони контактують з цього питання з партнерами та в разі потреби готові будуть вжити заходів.

Після подій 2014-15 років кількість шукачів притулку з України в Німеччині становила не більше кількох тисяч, отримали притулок близько сотні з них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-