Агресія Росії: Блінкен нагадав, для чого була створена ООН

Агресія Росії: Блінкен нагадав, для чого була створена ООН

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен нагадав Радбезу ООН, що Організація Об’єднаних Націй була створена для того, щоби попереджати й давати відсіч загрозам агресії та збройних конфліктів, які зараз створює Росія щодо України.

Про це він заявив у четвер під час виступу в РБ ООН, присвяченому ситуації навколо України, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це – саме та криза, для запобігання якої були створені Об’єднані Нації й безпосередньо ця Рада Безпеки. Ми повинні прямо зараз дати відповідь на те, що робить Росія стосовно України, прямо зараз», - наголосив глава американської дипломатії.

Він також підкреслив, що Росія надалі посилює напруженість навколо кордонів з Україною та, за даними розвідки, продовжує стягувати війська. Це, за його словами, забезпечує РФ можливість у будь-який момент розпочати вторгнення в Україну, і наразі ця загроза залишається достатньо високою.

«Нинішня криза напряму стосується кожного члена цієї Ради та будь-якої країни у світі, оскільки основні принципи, які підтримують мир і безпеку, принципи, які були закріплені після двох світових війн та холодної війни, зараз перебувають під загрозою», - заявив держсекретар США.

Читайте також: Штати закликали Радбез ООН не чекати й відповісти на загрозу агресії Росії

Ці принципи наголошують, що жодна країна не може змінювати кордони інших силою, не може диктувати, яку політику або альянси мають обирати інші держави. Крім того, йдеться про основоположний принцип – збереження національного суверенітету, зазначив держсекретар США.

«Найперша відповідальність цієї Ради, основна мета, чому вона була створена, полягає у збереженні миру й безпеки. У той час, як ми зібралися сьогодні, найбільшою прямою загрозою миру та безпеці є нависла агресія Росії проти України», - підкреслив Блінкен.

За його словами, США готові до будь-якого розвитку подій, однак єдиним вірним виходом із загострення він бачить лише дипломатію.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер в Нью-Йорку проходить засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні, скликане за ініціативою російської делегації в Організації Об’єднаних Націй.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-