Блінкен і Рау: Діалог з Росією треба вести за трьома напрямками

Блінкен і Рау: Діалог з Росією треба вести за трьома напрямками

Укрінформ
Захід повинен вести діалог з Росією за трьома напрямками: в рамках двосторонньої співпраці США і Росії, Ради НАТО-Росія і на форумі ОБСЄ.

Про це йшлося під час телефонної розмови у четвер держсекретаря США Ентоні Блінкена і голови ОБСЄ, міністра закордонних справ Польщі Збігнєва Рау, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС РП.

Як зазначається, співрозмовники підкреслили, що попри публічні заяви Москви, поки що не спостерігається ознак деескалації ситуації навколо кордонів України.

«Співрозмовники погодилися, що надалі існує шанс на дипломатичне вирішення нинішньої кризи, а ключем до цього має бути діалог за трьома напрямками: США-Росія, Рада НАТО-Росія і форум ОБСЄ», – йдеться у повідомленні.

Рау також подякував Блінкену за рішення США направити до Польщі додатковий американський військовий контингент, наголосивши на необхідності зміцнення східного флангу НАТО.

Читайте також: Блінкен планує зустрітися з Лавровим наступного тижня – Держдеп

Як повідомлялося, до Польщі в останні дні прибули 4,6 тис. американських військових зі складу 82-ї повітряно-десантної бригади, які дислокуватимуться поблизу кордонів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-