Швейцарія скасувала COVID-сертифікати та маски в публічних місцях

Швейцарія скасувала COVID-сертифікати та маски в публічних місцях

Укрінформ
Федеральна рада Швейцарії з 17 лютого скасувала необхідність носити захисні маски для обличчя, а також пред’являти COVID-сертифікати для входу в публічні місця та на заходи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті ради.

На засіданні 16 лютого Федеральна рада прийняла рішення скасувати більшість заходів, що діють для стримування пандемії коронавірусу, оскільки епідеміологічна ситуація продовжує розвиватися позитивно. Лише вимоги щодо ізоляції у разі позитивного тесту та носіння масок у громадському транспорті та закладах охорони здоров’я залишаться в силі до 31 березня, щоб захистити людей із підвищеним ризиком.

Як зазначається, припиняється вимога носити захисні маски на робочому місці та рекомендація працювати вдома, а також знімається обмеження на кількість осіб на приватних зборах.

Водночас COVID-сертифікати можуть бути видані для поїздок за кордон.

Читайте також: Ще одна канадська провінція вирішила скасувати масковий режим

Також із четверга в країні пом’якшують усі прикордонні COVID-обмеження. Зокрема більше не потрібно буде надавати докази вакцинації, одужання чи негативний тест або заповнювати реєстраційну форму, наголошує уряд.

Як повідомляв Укрінформ, у світі, станом на ранок 17 лютого, зафіксовано 418 183 558 випадків зараження коронавірусом. Згідно з цими даними, виявлено 5 869 096 смертей від вірусу, одужали 341 694 386 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-