Ще одна канадська провінція вирішила скасувати масковий режим

Ще одна канадська провінція вирішила скасувати масковий режим

Укрінформ
Канадська провінція Манітоба має намір з 15 березня скасувати всі заходи охорони здоров’я, запроваджені для сповільнення поширення COVID-19.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції у Вінніпезі заявила прем’єр-міністр Манітоби Хізер Стефансон.

“Оскільки ключові COVID-показники покращуються, ми раді оголосити про прискорення наших планів із послаблення заходів охорони здоров’я”, - сказала Стефансон.

За її словами, вже з вівторка буде скасовано обмеження на місткість для більшості громадських закладів, в тому числі: ресторанів, спортзалів, казино, театрів тощо.

Читайте також: Бустерне щеплення від COVID-19 зробили вже більш ніж половина повнолітніх канадців

Стефансон додала, що з 1 березня Манітоба має намір повністю відмовитися від системи “паспортів вакцинації”, а з 15 березня - скасувати решту обмежень, в тому числі масковий режим.

“Обмеження були тягарем для манітобців, тому зараз, коли тиск на нашу медичну систему слабшає, відповідальність уряду Манітоби - послабити ці обмеження”, - зазначила прем’єр-міністр.

Читайте також: В Онтаріо оголосили надзвичайний стан через COVID-протести

Цього тижня про плани невдовзі пом’якшити коронавірусні обмеження оголосили й кілька інших регіонів Канади.

Від початку пандемії COVID-19 у Канаді недуга забрала 35 231 життя. Хоча кількість щоденних нових випадків інфікування у країні знижується вже кілька тижнів, досі в Канаді залишається понад 146 тисяч активних випадків перебігу COVID-19.

У світі, станом на ранок 13 лютого, зафіксували 410 836 088 випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено 5 829 532 смерті, одужали 331 077 422 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-