Лавров не відповів на запитання, чи закінчиться ескалація після 20 лютого

Лавров не відповів на запитання, чи закінчиться ескалація після 20 лютого

Укрінформ
Глава МЗС РФ Сергій Лавров, нагадавши, що 20 лютого закінчуються «наші навчання», імовірно маючи на увазі російсько-білоруські маневри «Союзна рішучість», далі уникнув відповіді на запитання, чи закінчиться на цьому ескалація навколо України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на телетрансляцію пресконференції за підсумками перемовин Лаврова з главою МЗС Італії Луїджі Ді Майо.

«Щодо «20 лютого» – питання не до мене. 20 лютого закінчуються наші навчання, як це було оголошено. А щодо того, чи закінчиться 20 лютого ескалація – я не знаю, бо не ми її роздмухували, не ми цим займаємося», - сказав Лавров.

Після цього він додав, що «Росія сама вирішуватиме, як і якими засобами забезпечувати власну безпеку».

Читайте також: 74% європейців вважають, що ЄС має захищати Україну у разі нападу Росії

Як повідомлялося, 10-20 лютого РФ та Білорусь проводять на території Білорусі спільні масштабні військові навчання "Союзна рішучість-2022", у тому числі поблизу кордонів України.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 8 лютого вздовж кордонів України з боку РФ, Білорусі, ОРДЛО було зосереджено 119 тисяч військових РФ наземного компонента.

Читайте також: Блінкен обговорив з Лавровим можливість дипломатичного діалогу та деескалації

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що, станом на 16 лютого, Україна не фіксує реального відведення російських військ, про яке заявляє РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-