Росія відправила до Сирії винищувачі з гіперзвуковими ракетами

Росія відправила до Сирії винищувачі з гіперзвуковими ракетами

Укрінформ
Росія відправила до Сирії винищувачі МіГ-31К з гіперзвуковими ракетами «Кинджал», а також стратегічні бомбардувальники Ту-22М, які візьмуть участь у навчаннях флоту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на Інтерфакс.

У вівторок російське міністерство оборони повідомило про те, що літаки вилетіли до повітряної бази Хмеймім, аби взяти участь у навчаннях у східному Середземномор’ї. Повідомляється, що ще 20 січня Кремль анонсував проведення одночасних навчань усіх флотів РФ, від Тихого океану до Атлантичного. У цих навчаннях візьмуть участь 10 000 моряків, 140 військових кораблів та декілька десятків літаків.

Читайте також: Персональні санкції проти Путіна вплинули б на нього вже зараз – американський експерт

ЗМІ відзначає, що сирійський президент Башар Аль-Ассад є союзником Путіна, оскільки Росія підтримала його режим та надала свою авіацію для боротьби з сирійськими повстанцями та курдами. Окрім бази Хмеймім, Росія також контролює в Сирії порт Тартус. Експерти відзначають, що ці навчання мають продемонструвати Заходу збільшення присутності російських військ на Близькому Сході та їхню здатність діяти одночасно у різних регіонах.

Повідомляється, що гіперзвукові ракети «Кинджал» мають далекобійність у майже 2000 км. Вони стали однією з новинок російського оборонпрому, представлених Путіним у березні 2018 року.

Читайте також: Сирія звинуватила Ізраїль у ракетній атаці, ЦАХАЛ назвав це ударом у відповідь

Як повідомляв Укрінформ, США відправляє військових до Словаччини на навчання НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-