Сирія звинуватила Ізраїль у ракетній атаці, ЦАХАЛ назвав це ударом у відповідь

Сирія звинуватила Ізраїль у ракетній атаці, ЦАХАЛ назвав це ударом у відповідь

Відео
Укрінформ
Сирійська державна агенція новин заявила про ізраїльський ракетний удар поблизу Дамаска, внаслідок якого загинув один військовий.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Al Jazeera.

Сирійська агенція новин SANA заявила про атаку ракетами земля-земля «з боку окупованих Голанських висот» у ніч з вівторка на середу.

За повідомленням агенції, ракети впали в околицях Дамаска, спричинивши загибель одного військового, ще п’ятьох було поранено. Також SANA заявляє, що декілька ракет було збито сирійськими ПРО.

Ізраїльська армія визнала факт ракетного удару, але стверджує, що це був удар у відповідь.

Міністерство оборони заявляє, що вночі з цього напрямку відбувся запуск ракети у напрямку північного Ізраїлю. Ракета вибухнула в повітрі та не була перехоплена ізраїльською системою ПРО. Про втрати або пошкодження не повідомляється.

Читайте також: Ізраїльські військові ліквідували трьох палестинських бойовиків

ЗМІ зазначає, що Ізраїль раніше вже вдавався до ударів по цілях всередині Сирії, але рідко визнавав або коментував такі операції. Зазначається, що Тель-Авів звинувачує в ракетних ударах проіранське шиїтське угруповання «Хезболла», яке воює на боці сирійського президента Башара аль-Ассада.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні вищі армійські чиновники Ізраїлю заявили, що країна готується до можливого збройного конфлікту з Іраном та його проксі.

Фото: MNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-