Штати відправляють військових до Словаччини на навчання НАТО

Штати відправляють військових до Словаччини на навчання НАТО

Укрінформ
Перша частина з запланованого контингенту в 2000 американських військових вирушила з Німеччини до Словаччини для участі в запланованих навчаннях НАТО «Удар шаблі».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У вівторок американський контингент дорогою до Словаччини прибув до Чехії. Повідомляється, що у навчаннях візьмуть участь сім країн, включаючи балтійські країни, Польщу, Чехію та Німеччину. Міністр оборони Словаччини повідомив журналістам, що ці навчання були давно заплановані та не мають стосунку до скупчення російських військ на кордонах України.

ЗМІ відзначає, що у навчаннях візьмуть участь близько 2000 американських військових та буде задіяно близько 600 одиниць техніки. Також Словаччина виділить для навчань близько 1300 своїх солдатів. Міноборони Словаччини повідомило, що навчання пройдуть поблизу міста Зволен у центрі країни, у близько 300 кілометрах від українського кордону. Після завершення навчань американські військові повернуться на свої бази в Німеччині.

Читайте також: Пентагон заявляє, що РФ за останні дні посилила військову присутність поблизу України

Як повідомляв Укрінформ, до Румунії прибула оперативна група американських військових в рамках зміцнення сил НАТО на східному напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-