Пентагон заявляє, що РФ за останні дні посилила військову присутність поблизу України

Пентагон заявляє, що РФ за останні дні посилила військову присутність поблизу України

Укрінформ
Росія впродовж останніх двох діб збільшила чисельність та оснащеність своїх військ у районах поблизу кордону України, а також на території Республіки Білорусь.

Про це повідомив речник Пентагону Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Путін продовжує підвищувати готовність. Він надалі створює для себе більше варіантів», - заявив представник оборонного відомства США

За його словами, Росія зосередила біля України піхотні й бронетанкові підрозділи, артилерію, повітряні й протиракетні системи, а також ударну авіацію. Крім того, в Чорному морі сформоване потужне угруповання десантних кораблів. При цьому РФ продовжує нарощувати чисельність особового складу та військової  техніки.

Кірбі зазначив, що Сполучені Штати діляться з Києвом оцінками розвідки. А також нагадав, що наразі триває дипломатична взаємодія між США і РФ. За його словами, глава МЗС Росії Лавров підтвердив у понеділок, що для дипломатії існує простір.

Читайте також: США продовжують вважати високою ймовірність вторгнення Росії в Україну

Речник Пентагону також підкреслив: якщо Путін прийме рішення про наступ, він стикнеться із серйозною відповіддю, але Росія все ще може уникнути цього, якщо негайно забезпечить деескалацію та погодиться на конструктивні переговори.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу відбулися контакти на рівні глав зовнішньополітичних та оборонних відомств США й Росії щодо напруження, яке створила Москва навколо України. Того ж дня відбулася телефонна розмова Байдена з Путіним. Глава Білого дому особисто попередив про серйозні наслідки для російської економіки, а також для режиму в Кремлі в разі подальшої агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-