Польща оголосила підвищений рівень загрози у кіберпросторі

Польща оголосила підвищений рівень загрози у кіберпросторі

Укрінформ
Уряд Польщі запровадив до кінця лютого по всій країні перший ступінь терористичної загрози у кіберпросторі - ALFA-CPR.

Про це повідомляє у Твіттері Урядовий центр безпеки Польщі, передає Укрінформ

Як зазначається, рівень ALFA-CPR буде чинним на всій території країни до 28 лютого.

ALFA-CPR запроваджується у разі наявності загрози терористичного характеру, що стосується телекомунікаційних систем органів державної адміністрації та критичної інфраструктури. Він передбачає посилений моніторинг безпеки телекомунікаційних систем.

Нагадаємо, у Польщі цей рівень загрози запроваджувався з 18 до 23 січня. Тоді цей захід мав превентивний характер і був пов’язаний з кібератаками на урядові сайти України, що сталися у ніч на 14 січня.

Як повідомлялося, 15 лютого DDoS-атак зазнали сайти Міністерства оборони, Збройних сил України. Було також зафіксовано перебої в роботі вебсервісів державних Ощадбанку і ПриватБанку.

Читайте також: Штати запропонували Україні допомогу в розслідуванні кібератаки - ЗМІ

Віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що приблизно о 20:00 почалася потужна DDoS-атака на портал «Дія», її відбили кіберфахівці.

За фактом DDoS-атак на українські вебресурси Нацполіція відкрила кримінальне провадження за статтями 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем) та 363-1 (умисне масове розповсюдження повідомлень електрозвязку, що призвело до порушення роботи автоматизованих систем) Кримінального кодексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-