Штати запропонували Україні допомогу в розслідуванні кібератаки - ЗМІ

Штати запропонували Україні допомогу в розслідуванні кібератаки - ЗМІ

Укрінформ
США запропонували Україні допомогу в розслідуванні сьогоднішньої кібератаки на низку вебресурсів.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на Білий дім, передає Укрінформ.

"У Білому домі заявили, що знають про кібератаку в Україні та нададуть підтримку Києву в розслідуванні та реагуванні на цю подію", - йдеться в публікації.

Як повідомлялося, 15 лютого DDoS-атак зазнали сайти Міністерства оборони та Збройних сил України. Було також зафіксовано перебої в роботі вебсервісів державних Ощадбанку і ПриватБанку.

Робота банківських ресурсів станом на 19.30 була відновлена. Робоча група з фахівців основних суб'єктів національної системи кібербезпеки вживає заходів для протидії та локалізації кібератаки.

Читайте також: Сайт Міноборони ймовірно зазнав DDoS-атак

Віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що приблизно о 20:00 почалася потужна DDoS-атака на портал «Дія», її відбили кіберфахівці.

За фактом DDoS-атак на українські вебресурси Нацполіція відкрила кримінальне провадження за статтями 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем) та 363-1 (умисне масове розповсюдження повідомлень електрозвязку, що призвело до порушення роботи автоматизованих систем) Кримінального кодексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-