Віцепрезидент США відвідає Мюнхенську конференцію для демонстрації підтримки України - ЗМІ

Віцепрезидент США відвідає Мюнхенську конференцію для демонстрації підтримки України - ЗМІ

Укрінформ
Віцепрезидент США Камала Гарріс візьме участь у роботі Мюнхенської конференції з безпеки для демонстрації солідарності США з союзниками з НАТО та підтримки України в умовах зростання російської воєнної загрози.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Hill з посиланням на посадовців Білого дому.

Зазначається, що зарубіжна поїздка Гарріс стане частиною дипломатичних заходів адміністрації президента Джо Байдена, спрямованих на запобігання російського вторгнення в Україну та вираження прихильності США відносинам із союзниками.

За даними видання Гарріс відвідає конференцію для того, щоб зберегти увагу до російсько-української кризи, а також продемонструвати, що вона як віцепрезидент США залучена до обговорення найважливіших питань зовнішньої політики.

Читайте також: Росія офіційно відмовилася від участі у Мюнхенській безпековій конференції

Очікується, що вона матиме зустрічі з офіційними особами з країн Європи та інших частин світу.

Візит до Німеччини стане п'ятою закордонною поїздкою Гарріс як віцепрезидента. Раніше вона відвідала Гватемалу і Мексику, Сингапур і В'єтнам, Францію і нещодавно Гондурас.

Як повідомляв Укрінформ, Конференція відбудеться 18–20 лютого в мюнхенському готелі Bayerischer Hof. Замість звичайної кількості учасників, що перевищує дві тисячі, цього разу дозволено участь не більш як 600 осіб.

Читайте також: Мюнхен-2007: 15 років тому Путін почав світовий біполярний розлад

У конференції візьмуть участь федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц і ще близько 35 глав держав та урядів. Президент України Володимир Зеленський також отримав запрошення.

Офіційні представники Росії, за повідомленням МЗС РФ, не братимуть участі в конференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-