Росія офіційно відмовилася від участі у Мюнхенській безпековій конференції

Росія офіційно відмовилася від участі у Мюнхенській безпековій конференції

Укрінформ
Офіційні представники Росії не братимуть участі у засіданнях Мюнхенської безпекової конференції, яка відбудеться 18-20 лютого.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Интерфакс із посиланням на представника російського МЗС Марію Захарову.

«Російські офіційні особи у засіданні Мюнхенської конференції з безпекової політики, яке має відбутися 18-20 лютого поточного року, з різних причин участі не братимуть», - сказала Захарова.

За її словами, «безвідносно цієї обставини… останніми роками конференція дедалі більше трансформується у такий трансатлантичний форум, втрачаючи інклюзивність, об'єктивність». Представник російського МЗС додала, що «цікавість до цього заходу в Москві помітно впала».

Раніше повідомлялося, що Путін відмовився від поїздки до Мюнхена на безпекову конференцію, але організатори не виключали його віртуальної участі.

Читайте також: Майбутній голова Мюнхенської конференції закликав Німеччину надати Україні зброю

Мюнхенська безпекова конференція відбудеться 18-20 лютого у готелі Bayerischer Hof. Замість звичайної кількості учасників, що перевищує дві тисячі, наразі дозволено участь не більше ніж 600 осіб.

У нинішній конференції візьмуть участь федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц та віцепрезидент США Камала Гарріс, а також ще близько 35 глав держав та урядів. Президент України Володимир Зеленський також отримав запрошення на Мюнхенську безпекову конференцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-