У Парижі затримали пів сотні учасників протестів проти ковід-обмежень

У Парижі затримали пів сотні учасників протестів проти ковід-обмежень

Укрінформ
Поліція Парижа повідомила про понад пів сотні заарештованих під час спроби влаштувати у французькій столиці антиковідний протест на зразок акцій канадського руху "Конвой свободи".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Напередодні поліція встановила контрольно-пропускні пункти у французькій столиці на ключових автошляхах та заявила, що успішно зупинила щонайменше 500 транспортних засобів, які прямували до міста задля участі у забороненій акції протесту, але декілька десятків транспортних засобів змогли проскочити та потрапити до середмістя Парижа.

Поліція застосувала сльозогінний газ, вимагаючи, щоб демонстранти розійшлися. Як зазначається, фотограф Associated Press також постраждав від удару балончиком зі сльозогінним газом, коли поліція намагалася розігнати натовп.

Читайте також: У Парижі відбулися сутички між поліцією та учасниками «Конвою свободи»

Поліцейські затримали 54 людини та роздали 300 штрафних квитків водіям, які брали участь у акції протесту.

Протестувальники виступають проти обов'язкового використання COVID-сертифікатів, які у Франції вимагають надати для відвідування ресторанів та багатьох інших місць.

У Нідерландах десятки вантажівок та інших транспортних засобів - від тракторів до приватних автомобілів, прибули до Гааги на подібну акцію протесту, пов'язану з карантинними обмеженнями, у суботу, заблокувавши вхід до історичного голландського парламентського комплексу.

Читайте також: COVID-протести в Канаді зумовили скорочення виробництва автомобілів

Як повідомлялося, поліція французької столиці заявила, що водіям, які протестують проти обмежень у зв'язку з пандемією COVID-19, буде заблокований в'їзд до Парижа.

У столиці Канади вже два тижні продовжуються протести незгодних з пандемічними обмеженнями.

У Канаді вимагають у всіх, хто не пройшов повний курс COVID-щеплень, перебувати на карантині після перетину кордону. Невакцинованих далекобійників, які регулярно їздять до США, ця вимога фактично позбавляє роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-