COVID-протести в Канаді зумовили скорочення виробництва автомобілів

COVID-протести в Канаді зумовили скорочення виробництва автомобілів

Укрінформ
Через дефіцит деталей, спричинений перекриттям COVID-протестами ключового автобану, низка автовиробників у Канаді та США мусили суттєво скоротити виробництво машин.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише канадський суспільний мовник CBC News.

“Автовиробники у Канаді та США скорочують виробництво, оскільки протести на прикордонних пунктах позбавляють їх можливості отримати достатньо деталей”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що скорочення виробництва торкнулося підприємств Ford, Toyota, Honda та Chrysler. “Автовиробники зазнали цих проблем у той час, як їх спіткав дефіцит і через затримки із ланцюгами постачання, що пов’язано з пандемією, зокрема нестачу напівпровідників”, - стверджує CBC News.

Читайте також: У Канаді далекобійники продовжують блокаду кордону попри судову заборону

Видання зауважує, що найбільші проблеми автовиробникам спричиняє протест на мосту між канадським Віндзором у провінції Онтаріо та американським Детройтом. Це - найбільш завантажений прикордонний пункт у Північній Америці. До початку протестів його щодня перетинали близько 7 000 комерційних автомобілів, які транспортували товарів на понад 300 млн доларів, з яких близько 50 млн - автозапчастини.

З початку тижня рух мостом зупинили протестувальники, не згодні із заходами охорони громадського здоров’я, запровадженими для сповільнення поширення COVID-19.

Читайте також: В Онтаріо оголосили надзвичайний стан через COVID-протести

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого канадська провінція Онтаріо оголосила на своїй території надзвичайний стан через тривалі протести проти COVID-обмежень. Те ж зробила Оттава.

Незгодні із заходами охорони громадського здоров'я протестувальники вже кілька днів перешкоджають руху транспорту мостом між канадським Віндзором і американським Детройтом. Це завдає багатомільйонних збитків економікам обох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-