У Канаді далекобійники продовжують блокаду кордону попри судову заборону

У Канаді далекобійники продовжують блокаду кордону попри судову заборону

Укрінформ
Протестувальники продовжують блокувати головний перехід на кордоні Канади зі США, попри рішення суду, відповідно до якого вони мають залишити територію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Судова заборона набула чинності о 19:00 за місцевим часом у п'ятницю з метою покласти край протестам. Проте далекобійники продовжують блокувати міст Амбассадор, життєво важливе торговельне сполучення між Віндзором, Онтаріо та Детройтом, Мічиганом.

Протести проти коронавірусних обмежень також тривають і на інших прикордонних переходах, а також у Оттаві.

Читайте також: Американські далекобійники готуються перекрити рух у великих містах - ЗМІ

Судова заборона була подана містом Віндзор та Асоціацією виробників автозапчастин, які стверджували, що вони втрачають до 50 мільйонів канадських доларів на день через блокаду.

Дотримуючись ухвали суду, поліція Віндзора виступила перед протестувальниками із заявою, з метою «донести до демонстрантів чітке розуміння того, що блокування перетину кордону є кримінальним злочином». У поліції наголосили, що засудження у кримінальній справі може призвести до конфіскації транспортних засобів і неможливості в'їзду до США.

Читайте також: У Канаді незгодні із COVID-обмеженнями заблокували рух через кордон

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого канадська провінція Онтаріо оголосила на своїй території надзвичайний стан через тривалі протести проти COVID-обмежень. Те ж зробила Оттава.

Читайте також: В Онтаріо оголосили надзвичайний стан через COVID-протести

Незгодні із заходами охорони громадського здоров'я протестувальники вже кілька днів перешкоджають руху транспорту мостом між канадським Віндзором і американським Детройтом. Це завдає багатомільйонних збитків економікам обох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-