У Парижі відбулися сутички між поліцією та учасниками «Конвою свободи»

У Парижі відбулися сутички між поліцією та учасниками «Конвою свободи»

Укрінформ
У Парижі відбулися сутички між поліцією та учасниками «Конвою свободи», які виступають проти вакцинації та санітарних обмежень, запроваджених через Covid-19.

Про це повідомляє L`Independant, передає Укрінформ.

Попри заборону демонстрацій на вулицях французької столиці з 11 по 14 лютого, цієї суботи, 12 лютого 2022 року, на околиці Парижа прибули тисячі «Конвоїв свободи». Їх мета: перекрити дороги столиці для проведення своїх демонстрацій протягом цілих вихідних.

І хоча префектура поліції Парижа заявила, що не допустить жодного блокування, кілька десятків транспортних засобів встигли скупчитися навколо Тріумфальної арки в Парижі і порушити рух на головній площі столиці.

Читайте також: Понад 30 тисяч французів у суботу взяли участь в акціях «Конвою свободи»

Ще кілька десятків автомобілів, кемперів і мотоциклів під звуки гудків і вигуки «Свобода!» перекрили рух на площі Етуаль.

Зараз поліція вже взяла під контроль Єлисейські поля, передає BFMTV.

Повідомляється, що поліція вже оформила понад 300 штрафів (135 євро) за «участь у несанкціонованій демонстрації». Загалом «для забезпечення заборони проїзду автоколони» були задіяні близько 7200 поліцейських і жандармів. Як повідомили у префектурі, на 15:15 поліція заарештувала 14 осіб.

На Єлисейських полях поліція застосувала проти протестувальників балончики зі сльозогінним газом. На окремих шляхах французької столиці розгорнули бронетехніку - вперше з моменту піку руху «жовтих жилетів» наприкінці 2018 — початку 2019 років.

Читайте також: Тисячі людей протестували в Німеччині проти обов’язкової вакцинації

Як повідомлялося, «Конвої свободи» натхненні рухом, що триває в Канаді. Вони поєднують різні вимоги, включаючи зняття обмежень щодо обов’язкової вакцинації, запровадження заходів з підтримки купівельної спроможності в умовах різкого зростання цін на енергоносії.

Кількома годинами раніше французький уряд оголосив про послаблення протоколу охорони здоров'я по всій країні починаючи з 28 лютого.

До столиці Канади вже два тижні тривають протести незгодних із пандемічними обмеженнями. Зокрема, вимогами щодо карантину після перетину кордону для всіх, хто не пройшов повний курс вакцинації від COVID-19. Невакцинованих далекобійників, які регулярно їздять до США, ця вимога фактично позбавляє роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-