США, Південна Корея та Японія обговорили загрози з боку КНДР

США, Південна Корея та Японія обговорили загрози з боку КНДР

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен та його японський та південнокорейський колеги зустрілися в суботу на Гаваях. Сторони обговорили загрози з боку КНДР, яка активно здійснює ракетні випробовування з початку року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

На пресконференції після зустрічі Блінкен заявив, що Північна Корея «перебуває на стадії провокації», три країни засудили нещодавні запуски ракет, здійснені КНДР.

«Ми абсолютно єдині в нашому підході, у нашій рішучості», – сказав Блінкен після переговорів з міністром закордонних справ Японії Йосімасою Хаяші та міністром закордонних справ Південної Кореї Чон Ей Йоном. Він додав, що три країни «дуже ретельно консультуються» щодо подальших кроків, які вони можуть зробити у відповідь на такі дії, але не надав більш конкретної інформації.

Читайте також: Австралія, Японія, Індія та США засудили ракетні випробування КНДР

Троє посадовців опублікували спільну заяву, в якій закликали Північну Корею до діалогу та припинення своєї «незаконної діяльності». Вони заявили, що не мають ворожих намірів щодо КНДР та готові зустрічатися з представниками Пхеньяна без попередніх умов.

Пізніше Хаяші сказав японським журналістам, що три міністри мали «дуже плідну» дискусію щодо діяльності Північної Кореї. Втім, він відмовився розповісти про додаткові заходи, яких ці країни можуть вжити.

Як повідомляв Укрінформ, американський дослідницький центр заявляє, що Північна Корея побудувала секретну базу для запусків ракет, що розташована неподалік кордону з Китаєм.

Північна Корея підтвердила, що запустила "балістичну ракету середньої дальності Hwasong-12". Вперше з 2017 року вона випробувала зброю такої потужності.

Сеульські військові (Південна Корея) заявили, що зафіксували запуск балістичної ракети середньої дальності, це сьоме випробування Пхеньяном зброї у січні.

Північна Корея ніколи раніше не проводила випробування такої кількості ракет протягом місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-